Dakbedekking en gevelbekleding met een Roevensystemen

Een roevensyteem is een bekleding opgebouwd uit platen zink die in de lengterichting zijn voorzien van rechte opkantingen. Het is een traditionele dak- en gevelbekleding met een ambachtelijke, robuuste en strakke uitstraling.

Traditioneel systeem

Tussen de banen worden op het dakbeschot zogenaamde roeflatten aangebracht met een trapeziumvormige doorsnede met een breedte van 40-50 mm en een hoogte van 60-70 mm. De waterdichte afwerking tussen dakbanen en roeflatten wordt verkregen middels een afdeklijst (roefkap). Roevendaken worden met klangen op het dakbeschot aangebracht, die afhankelijk van het montagesysteem, onder of op de roeflat aangebracht. Ook bij roevendaken moet worden gewerkt met fixeer- en schuifklangen.

Eigenschappen

  • Geschikt voor daken met een helling vanaf een helling vanaf 3°, bij voorkeur vanaf 7°
  • Geschikt voor gevels
  • Robuuste en ambachtelijk uitstraling
  • Te vervaardigen in gebogen (convex en concaaf) en tapse roefbanen
  • Ook montage middels een klik-systeem mogelijk met een snellere montage als voordeel

Klik-roevensysteem

Het klik-roevensysteem is een variant bestaande uit voorgeprofileerde klik-roefbanen, klik-roefkappen en verzinkt stalen klik klangen. Deze klik-klangen worden over de opstaande kanten van de roefbaan gezet en geschroefd. De klik-roefkap wordt er vervolgens op vastgeklikt. De hoogte van de opstaande kant is 47 mm en de maximale werkende breedte ca. 600 mm. De verzinkt stalen klangen van 500 mm hebben een dikte van 1 mm en moeten h.o.h. om de meter worden bevestigd. De houten roeflat is nu niet meer nodig. Het klik-systeem is sneller te monteren dan het traditionele systeem. Visueel is er geen verschil tussen beide systemen.