Dakbedekking en gevelbekleding met Koper

Koper staat symbool voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Een koperen afwerking op daken en gevels is duurzaam en geeft een gebouw een levendige uitstraling doordat de patineerlaag in de loop der jaren verandert in een typische groene kleur.

Natuurlijke uitstraling
Koper is van oorsprong een roodkleurig metaal. Eenmaal in de buitenlucht gaat het materiaal oxideren. Het oppervlak en uiterlijk verandert, met als gevolg een bruine of groene kleur. De mate van verkleuring hangt af van het milieu waarin het gebouw staat en de vorm [vooral de helling] van het gebouw. Als stelregel geldt: hoe steiler de helling, des te minder snel de patina hecht. Een gevel zal dus minder snel bruin of groen worden dan een flauw dak. De natuurlijke patinalaag zorgt er tevens voor dat het koper stabiel, zelf herstellend en corrosiebestendig is.

Eigenschappen 

  • Licht in gewicht
  • Duurzaam en onderhoudsvrij
  • Volledig recyclebaar
  • Sterk materiaal
  • Natuurlijk oxidatieproces

Kleuring van het koper
Door gebruik te maken van een innovatief systeem, is het verkleuringsproces van koper te versnellen. Het materiaal komt in gepatineerde vorm uit de fabriek en heeft na toepassing direct de gewenste kleur. Denk hierbij aan kleuren als diepbruin, zeegroen of zelfs “kievitsei gespikkeld”.