Koper

Koper staat symbool voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Het is niet voor niets dat veel banken hun kredietwaardigheid tot uiting laten komen in een statig pand met koperen dak.

Natuurlijke uitstraling
Koper is van oorsprong een roodkleurig metaal. Eenmaal in de buitenlucht gaat het materiaal oxideren. Het oppervlak en uiterlijk verandert, met als gevolg een bruine of groene kleur. De mate van verkleuring hangt af van het milieu waarin het gebouw staat en de vorm [vooral de helling] van het gebouw. Als stelregel geldt: hoe steiler de helling, des te minder snel de patina hecht. Een gevel zal dus minder snel bruin of groen worden dan een flauw dak. De patinalaag zorgt er tevens voor dat het koper stabiel, zelfherstellend en corrosiebestendig is.

Kleuring van het koper
Door gebruik te maken van een innovatief systeem, is het verkleuringproces van koper te versnellen. Het materiaal komt in gepatineerde vorm uit de fabriek en heeft na toepassing direct de gewenste kleur. Denk hierbij aan kleuren als diepbruin, zeegroen of zelfs “kievitsei gespikkeld”.

Kijk hier wat WikiPedia over koper schrijft.

Terug naar overzicht